Multisport

Förra helgen gjorde jag multisport debut i och med start i Raid Uppsala. Jag ställde tillsammans med Seb Dunne upp i långklassen vilket enligt pm skulle innebära ca 6 timmarstävlingstid för det vinnande laget.  Innan tävling fick vi ut kartorna med alla delsträckor för planering och för att kolla vägval osv. Som orienterare så kändes det ganska lamt att ta bort en del av orienteringsmomentet genom att ge ut kartorna före start, men jag antar att det är så det fungerar inom multisport. Nu blev det inte mycket planering ändå eftersom orienteringen var rätt så lätt.

Tävlingen startade kl 8 med ett kortare löpvarv för att få lite spridning på fältet. Vi var ganska bra med och kom in till växlingen som tredje eller fjärde lag för att sedan ge oss ut på cyklingen. En cykelsträcka som var riktigt bökig, typisk upplands cykling. Det var också något som passade oss bra som var ganska vana med det. Topplagen som dragit på i början var vi snart ikapp igen och ansträngningsgraden var riktigt låg. Vi kom sedan fram till växlingsplatsen för byte till rogaining. Av 29p skulle 22 hämtas, vilket i praktiken innebar att vi hoppade över 3 kontroller. Vi visste att orienteringen skulle vara våran styrka och vi kom också först tillbaka till växling efter en felfri runda. Nu väntade MTBO tillbaka till startplatsen. Även var ganska lätt, och vi kunde hålla vår ledning. En ledning vi visste att vi skulle tappa på den kommande kanotorienteringen. Vi var först i vattnet med vår feta aluminium kanot. Under sträckan passerade 6 lag i strömlinjeformade lätta acronkanoter. Fan jag kommer aldrig mer köra multisport med en aluminum kanot igen.  Nu väntade dock några orienterings, cykel och löpsträckor och vi tog oss upp till fjärde, femte plats igen innan nästa kanotmoment. Denna gång mycket kortare. Skapligt nöjde med att vara klara med den skiten gav vi oss ut på den näst sista sträckan: Lång MTBO. Här märktes det dock att vi varit igång i ca fem timmar då Seb började bli duktigt trött. Efter några energikakor vaknade han dock till liv. När vi gav oss ut på den sista delsträckan, ca 9km orientering, hade vi dock några problem: Seb började återigen bli trött och vi hade slut på energikakor plus att mitt vänsta knä gjorde ont som fan. Energikakeproblemet löstes dock efter bara någon kilometer då vi hittade en powerbar som något av de andra lagen tappat. Således kvicknade också Seb till liv igen och vi kunde kämpa på. När vi var klara med orienteringen väntade dock ett moment till: ett spurtvarv bestående av 2km orientering. Vi det här laget var vi båda ordentligt trötta och missade en del på grund av det. Vi kunde i alla fall gå imål som sexa vilket vi ändå får vara rätt nöjda med.

Som pris fick vi carbon styren till MTB värda cirka 3000 koronas.  Skapliga priser i den här sporten må jag säga, vilket också lockar till fler starter. Innan jag gör om det kommer jag dock se till att träna kanot före och också se till att köra med någon form av lättvikts kanot.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: