För ett par dagar sedan genomförde jag årets första skidlopp när jag deltog i stafett-DM i Häverödal. Formatet är 2 klassiska sträckor följt av en avslutande skatesträcka. Som vanligt så fick jag avsluta eftersom mina lagkamrater, Jonas och David, är specialister på klassisk teknik och i stort sett aldrig tränar skate.

Jonas startade och gjorde det bra, växlade som trea efter 10km åkning. David gjorde även han en riktigt bra sträcka och växlade över till mig som 2:a. Jag gick ut i mitt eget tempo och hade från start inga tankar på att försöka plocka ikapp till första platsen. Eftersom jag spenderat en majoritet av vintern i ett snöfritt Danmark var skate tekniken bedrövlig. Kände mig bitvis som bambi men kunde trots det hålla ett högt tempo pga min goda grundkondition. Efter 5km hade jag en 45sek ledning ned till Johan Hagström från jagande Häverödal. Johan är team coach för de svenska damlaget i skidskytte så gissningsviss spendera han mer tid på skidor än mig. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla andra platsen men med 1,5-2km kvar så kom han ikapp. Han passerade mig ganska lätt i en nedförsbacke och jag förstod då att han hade bättre skidor också. Jag hade ingenting att sätta emot utan fortsatte att köra mitt race istället för att försöka hänga på eftersom jag inte visste hur långt bakom de andra lagen var.

Jag åkte i mål som trea. Grymt skönt att kunna bärga en medalj då jag sabbade de för oss förra året. Norrtelje Tidning skrev en artikel om loppet: http://norrteljetidning.se/sport/1.1535547-stafettsilver-till-haverodal

Relay

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: