Strava

Jag har den senaste tiden blivit alltmer flitig användare av strava. Strava är en riktigt bra träningsapp, kompatibel med android, phone och diverse gpser typ Garmin. Det appen gör är att den tillåter dig att jämföra dig mot andra cyklister eller löpare som har cyklat/sprungit samma rundor. Det går till så att man i efterhand kan gå in och skapa segment som alla som passerar där automatiskt jämförs mot och läggs i i en resultatlista. Detta gör det oerhört enkelt att hålla koll på sina egna testslingor (man kan göra dessa privata om man vill hålla dem för sig själv) eftersom man inte behöver starta eller stänga av någon klocka mer än när själva passet ska starta eller avslutas.

Det jag också gillar skarpt är den hets som det skapar. Om man till exempel har ledningen på ett segment eller en KOM/CR (king of the mountain (cykel) eller course record (löpning)) och någon annan gör en bättre tid så får man ett mail som säger typ ”ajdå, du förlorade just din ledning” vilket sporrar till att dra dit och ta tillbaka den. Det ger en morot till träningen och jag hoppas att det sprider sig i Sverige, för än så länge är det relativt tunt mellan segmenten.Bild

Så ladda ned appen (gratisversionen täcker allt man kan tänka sig behöva) eller signa upp dig på strava.com och använd din vanliga gps.

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “Strava

  1. Jens skriver:

    ju mer och flitigare man använder Strava ju bättre blir det och se ens framsteg och förbättringar och att kunna lägga till segement själv är guld.

    körde mytracks på android för de krashar mycket mindre än strava och laddade upp det efteråt till strava, nu är jag dock med garmin och är SUPERNÖJD att ta steget till att se kadens och puls med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: