Träningen

Eftersom att en av anledningarna till att jag valde att åka ned hit till Christchurch var att få ett lyft träningsmässigt så tänkte jag berätta lite hur det går. Jag lämnade ju ett vintrigt och kallt Uppsala för ett somrigt Christchurch och det förbättrar ju helt klart träningsförutsättningarna. Jag skaffade snabbt en cykel (heldämpad Giant Anthem – 26 tum och tung!) och började tillsammans med min tyska polare Randolf utforska kullarna söder om stan. Randolf tog med sig sin 160mm fulldämpade Canyon och cyklar normalt sett mycket mer downhill orienterat än vad jag gör. Det visade sig dock att jag kunde hålla jämna steg med honom i utförslöporna genom ha bättre teknik. Det har så här långt varit riktigt utvecklande att ha någon som pushar en köra tekniska utförslöpor och jag är övertygad om att jag kommer bli än bättre cyklist av det.

Bild

En annan aspekt av cyklingen här i Christchurch är att nästan all teknisk cykling bedrivs på kullarna söder om stan vilket innebär ca 20min transportsträcka på väg och sedan 40-50min klättring för att komma dit. Även det bra träning. Speciellt då klättringen, och jag känner att jag blir starkare och starkare i backarna. Sedan jag kom hit har jag spenderat mycket tid i bland kullarna söder om stan så det råder ingen brist på tid i träningsdagboken direkt. Dock saknas det lite struktur eftersom jag mest har tränat vad jag känner för så här långt.

Ett av de få mountainbike spåren som inte ligger vid kullarna är Bottle lake. Det här spåret påminner mycket mer om den cyklingen jag bedriver hemma och jag har varit där ett par gånger för att testa formen på några av de längre strava segmenten. Jag har redan lyckats ta en KOM (king of the mountain – bästa tid) på den längre loopen (Snabbast av de 111 som kört loopen med gps), vilket borde betyda att formen är god. http://app.strava.com/segments/2898027

Men med alla dessa spår och områden att utforska har intervall träningen hamnat lite i skymundan. Det finns helt enkelt för mycket bra cykling att utforska häromkring. Så nu när vädret har blivit lite mer likt Sverige (regn) passar jag på att ta igen det. Det är ändå förbjudet att cykla på mtb spåren då de är blöta (!). Hade den regeln funnits i Sverige hade man knappt kunnat använda spåren.

Körde intervaller igår tillsammans med Randolf på gymmet. Gymmet är normalt sett smack fullt men det finns ett litet rum i skymundan med spinningcyklar och fria vikter som nästan alltid är tomt. Jag tror inte folk vet om att det finns. Det passar iaf mig bra och vid var där och körde 8x3min igår och sedan var jag där själv idag och körde 10x2min + 5x1min och sedan styrka efteråt.

Ska försöka strukturera upp träningen lite bättre nu och göra iaf intervallerna till en vana igen, och förhoppningsvis styrkan också.

Annonser
Taggad , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: