Xterra Tisvilde race report

Nyss hemkommen från Danmark och Xterra Tisvilde. Det var årets triathlonpremiär för mig och jag har väl knappast förberett mig bra. Min träningsdagbok er att jag har genomfört 1h simning och ca 22h löpning så här långt i år. Cyklat har jag å andra sidan gjort en hel del.

Med detta i bakhuvudet så var planen enkel: överlev simningen, försök passera så många som möjligt på cyklingen och sen bara se vad som finns kvar för löpningen.

Simning: 27:58

Vågorna var höga (iaf tyckte jag det) och tiderna ganska långsamma på simningen. Jag hade svårt att hitta ett flyt och hitta timingen på andningen. Svalde en hel del vatten på det första varvet innan jag kom in i det bättre och kunde göra en helt ok andra halva. Var 16:e upp ur vattnet (men 5min efter) och gjorde en snabb T1.

 

Mtb: 1:27:10

Som vanligt kaos med puls, balans och känslan av hur hårt man arbetar. Körde om ett par personer efter bara några min. Det var rätt mycket singletrack så det var lätt att fastna bakom folk. Efter ett par kilometer började kroppen svara bättre och jag fick ett bättre flyt i tekniken och pulsen gick ned. Låg nog på hög A2 puls på platten, hetsade uppför och vilade i utförslöporna. Vid varvning skrek någon att jag låg 4a. Skönt! Då skulle jag få mer fritt framför mig…. men ikke. Lagom till jag gick ut på mitt andra varv hade många gått ut på sitt första, så det blev mer kaos än första varvet och fler att köra om. Med ungefär 3/4 av cyklingen genomfört så gick jag om en annan svensk, Nicklas Gunnarsson, som varit först upp ur vattnet. Strax därefter passerade jag näste cyklist och var nu på andra plats. Tog det lite lugnt sista biten in till varvning och drack lite. Men hade nog ändå ca 2,5min bak. Även T2 gick snabbt trots att arrangören ville skicka ut mig på ett varv till.

13580634_530786127129458_7869438205878856216_o

Foto: Rebel Media House I Stine Sophie Winckel

 

Löpning: 48:59

Svepte någon mugg sportdryck innan jag drog ut vilket jag såhär i efterhand kom fram till var en dålig idé. Fick håll direkt och fick slita på första varvet. Fick i mig vatten en bit in på löpningen vilket hjälpte ganska bra och lagom till varv två hade det lossnat. Nu hade dock de som jagat tagit in 20-30sek. Jag valde att trycka på lite mer på varv två och det gav resultat. Såg ingen bakom mig på raksträckorna och när jag väl kom ut på den avslutande sandstranden (en av anledningarna till de långa löptiderna) kände jag mig säker på andra platsen. Drog ned lite på tempot och kunde gå i mål som 2a. Hade ingen chans mot han som vann då han simmade nästan 4min snabbare. Jag var 5min efter tillslut. Till  3e och 4e platsen blev det ca 6min min.

13575897_530782413796496_2895653434802983171_o

Foto: Rebel Media House I Stine Sophie Winckel

 

Resultat 

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: